Terapihundskolan

 

 

Föreläsning: Lördag, 13:00-13:45
Uppvisningar:
Lördag, 12:30-13:00 & Söndag, 13:45-14:15

OBS! Svenska Terapihundskolan åker 15:00 på söndag.
Glöm inte att ställa era frågor och besöka dem innan dess.

SARA KARLBERG

Svenska Terapihundskolan


Svenska Terapihundskolan, nordens största utbildare av sociala tjänstehundar med förare. Svenska Terapihundskolan finns över hela landet. Utbildningarna bedrivs både på distans med vissa fysiska träffar för träning och tester. Vi håller också Sveriges första och enda yrkeshögskoleutbildning där man får två yrkestitlar, nämligen Skolhundspedagog och Resurspedagog. Skolan har 5 anställda och 8 konsulter som arbetar med de olika utbildningarna. Huvudkontoret finns i Strömsholm, men utbildningarna kan man läsa från vilken ort som helst. Svenska Terapihundskolan har nu haft sin andra utbildning i UMEÅ och nya tester hålls i samband med Nordic Dog Days.

Sara Karlberg som driver Svenska Terapihundskolan har arbetat inom denna bransch sedan den startades för 15 år sedan. Hon sitter med i ett flertal styrgrupper, referensgrupper och styrelser. Bland annat IAHAIO som är den internationella branschorganisationen för djurunderstödda insatser. Tillsammans med Helena Eriksson har hon också skrivit boken Sociala tjänstehundar – Omsorg utan ord samt skapat podden Hälsans Hundar – en podd om sociala tjänstehundar. Sara själv arbetar med sina hundar inom framför allt äldreomsorg och skola.

Med Sara kommer Sofie Johansson, förskollärare och hundförare. Hon arbetar som ansvarig för stora delar av utbildningarna på Svenska Terapihundskolan och är lärare på både de kommersiella utbildningarna och yrkeshögskoleutbildningarna.

Angelica Johansson, sjuksköterska och hundförare kommer att besöka Sofie och Sara och visa hur arbetet går till med sin hund Stihl som ni normalt sett ser inom sjukvården i Umeå Kommun. Angelica är också hundinstruktör och lärare på utbildningarna hos Svenska Terapihundskolan.