DIGITALT PROGRAM

 

NORDIC DOG DAYS - DIGITALA SÄNDNINGAR

I väntan på att Nordic Dog Days 2023 ska arrangeras fysiskt har vi beslutat att bjuda på inspirerande och lärorika föreläsningar till alla inbitna hundentusiaster. Vi har därför bett några av våra inbokade talare att hålla digitala föreläsningar, helt kostnadsfritt för dig som tittar. 

KOMMANDE SÄNDNINGAR

Inget planerat för tillfället.
Men om du är en föreläsare och önskar ha hjälp med en digital sändning så kontakta oss gärna. Vi brinner för att sprida hundkunskap.

 


 

TIDIGARE SÄNDNINGAR

Tidigare sändningar ligger kvar i vår digitala plattform och så länge du har ett inlogg kan du ta del av alla föreläsningar.

Via denna länk så kan du som inte redan är anmäld registrera dig och se våra tidigare sändningar. 
Det är gratis att vara med och öppet för alla.

 


 

PROGRAM 22 SEPTEMBER – ARBETANDE HUNDAR

19.00 Välkommen

Anna Axelsson från Tiljan hälsar alla välkomna.

19.05 Katarina Holmér, ID-hundar Team Skåne

I denna uppskattade föreläsning ger vi en inblick i ID-hundarbetet, vad som gör ID-hunden unik i sitt arbetsutförande, hunden och kattens beteenden när den befinner sig på flykt och mer inom ramen för ID-hundens roll i samhället.

19.25 Maria Delin, Watson Detective Dogs

Maria driver Watson Detective Dogs där hon i brottsförebyggande syfte erbjuder narkotika- och vapensök med hund. Mot bakgrund av sin mångåriga erfarenhet av arbete inom Tullverket. Maria föreläser om tjänstehundar och narkotikasök och hur hon tillsammans med sina hundar skapar en trygg och säker skola eller arbetsplats.

19.45 Christina Johansson, Svenska Brukshundklubben

Christina Johansson från Svenska Brukshundklubben berättar om räddningshundar som utbildas på uppdrag av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Christina berättar om vad räddningshundar används till, vilka egenskaper hundarna behöver ha och vad som krävs av föraren.

19.50 Sara Karlberg, Svenska terapihundskolan

Sara presenterar Svenska Terapihundskolan och deras verksamhet under vår sändning den 22 september. 

Paus och mingel

20.10  Patrik Hopstadius, polishundförare, pratar om polishunden som gör samhällsnytta.

Vilken hund kan bli en polishund och hur vet man att den räcker till? Ska hunden utbildas till en polisiär patrullhund eller specialsökhund krävs det att många egenskaper ska finnas där och inte minst arbetslusten.

20.40 Johan Lindahl från Svenska Brukshundklubben

Johan berättar om hur man som vanlig hundägare kan gå kurser via Svenska Brukshundklubben med sin egen hund för att bli specialist inom Hemvärnet som patrullhundsekipage. Vad som krävs av förare och hund, vad man får lära sig under utbildningen? Det och mycket mer får du svar på i denna intervju.

20.55  Avslut och mingel med våra partners

 

PROGRAM 18 JUNI – AKTIV SEMESTER MED HUND

18.00 Välkommen

Anna Axelson, kvällens programledare hälsar välkommen tillsammans med en av de ansvariga för Nordic Dog Days, Mirjam Hopstadius

18.05 Svenska Brukshundklubben

Anna presenterar Nordic Dog Days partner SBK

18.10 Fitnessträning i naturen – med Alexandra Sgier (Engelska)

Hur använder du dig av naturen som fitnessgym för din hund? Alexandra berättar om att paddla SUP, simma, vandra och konditionsträna utomhus. Obs! Programpunkten hålls på engelska.

18.45 Sommarens faror

Anna frågar Mirjam om sommarens faror

18.50 Brukshundklubben – Upp och Hoppa – Sund med hund 

Alla kan friskvårdsträna tillsammans med sin hund. Sund med hund har fokus på att på ett enkelt, billigt och roligt sätt motivera hundägare att träna tillsammans med sina hundar.

18.55  Vinnaren i vår Instagramtävling

Vem hade den bästa targeten?

19.00  Paus

Besök gärna våra fantastiska partners under pausen.

19.10 Välkommen tillbaka – hälsning från Hööks

Pausen slutar och sändningen tar vid.

19.15  Sommaraktiviteter med din hund

Anna och Mirjam pratar om aktiviteter du och din hund kan njuta av i sommar.

19.20  Vandra med hund –  Med Wilda Nilsson

Funderar du på att ta med din hund på långa (eller korta) vandringar? Det finns flera saker som är bra att tänka på för att din hund ska må bra och ha kul! Wilda berättar om alla delar du behöver ha koll på – och vad du kan göra innan för att förbereda hunden.

20.00  Mingel

Mingel och avslut