PROGRAM

Program för Nordic Dog Days

I väntan på att Nordic Dog Days 2023 ska arrangeras fysiskt har vi beslutat att bjuda på inspirerande och lärorika föreläsningar till alla inbitna hundentusiaster. Vi har därför bett några av våra inbokade talare att hålla digitala föreläsningar, helt kostnadsfritt för dig som tittar. 

Program 22 september – Arbetande hundar
Tid: kl 19-21


1
9.00 Välkommen 

Anna Axelsson från Tiljan hälsar alla välkomna.

19.05 Katarina Holmér, ID-hundar Team Skåne 
I denna uppskattade föreläsning ger vi en inblick i ID-hundarbetet, vad som gör ID-hunden unik i sitt arbetsutförande, hunden och kattens beteenden när den befinner sig på flykt och mer inom ramen för ID-hundens roll i samhället.

19.25 Maria Delin, Watson Detective Dogs
Maria driver Watson Detective Dogs där hon i brottsförebyggande syfte erbjuder narkotika- och vapensök med hund. Mot bakgrund av sin mångåriga erfarenhet av arbete inom Tullverket. Maria föreläser om tjänstehundar och narkotikasök och hur hon tillsammans med sina hundar skapar en trygg och säker skola eller arbetsplats. 

19.45 Christina Johansson, Svenska Brukshundklubben
Christina Johansson från Svenska Brukshundklubben berättar om räddningshundar som utbildas på uppdrag av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Christina berättar om vad räddningshundar används till, vilka egenskaper hundarna behöver ha och vad som krävs av föraren. 

19.50 Sara Karlberg, Svenska terapihundskolan 
Sara presenterar Svenska Terapihundskolan och deras verksamhet under vår sändning den 22 september. 

Paus och mingel

20.10  Patrik Hopstadius, polishundförare, pratar om polishunden som gör samhällsnytta.
Vilken hund kan bli en polishund och hur vet man att den räcker till? Ska hunden utbildas till en polisiär patrullhund eller specialsökhund krävs det att många egenskaper ska finnas där och inte minst arbetslusten. 

Anna, Mirjam och Patrik svarar på frågor.  

20.40 Johan Lindahl från Svenska Brukshundklubben
Johan berättar om hur man som vanlig hundägare kan gå kurser via Svenska Brukshundklubben med sin egen hund för att bli specialist inom Hemvärnet som patrullhundsekipage. Vad som krävs av förare och hund, vad man får lära sig under utbildningen? Det och mycket mer får du svar på i denna intervju.

20.55  Avslut och mingel med våra partners

Anmäl dig via denna länk. Klicka här.
Du kommer att få en sändningslänk skickad till dig i god tid.
Det är gratis att vara med och öppet för alla.

Tillsammans tar vi oss igenom denna pandemi, och ser mot ljusare tider! 

(Du som redan köpt en biljett till Nordic Dog Days 2021 har fått tillbaka pengarna till det konto du betalade ifrån. Detta sker automatiskt. Om du inte fått pengarna på ditt konto, vänligen kontakta oss